Przepis na naleśniki

Krok 1
Mleko wlej do miski. Dodaj wodę gazowaną, jajka, cukier wanilinowy, sól i wszystko zmiksuj. Na koniec dosyp przesianą mąkę.
Krok 2
Gdy ciasto będzie gładkie i bez grudek, dodaj olej i jeszcze chwilę miksuj.
Krok 3
Rozgrzej patelnię delikatnie przetartą olejem i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
Gotowe naleśniki przekładaj na talerz. Jeśli nie zamierzasz ich od razu podawać przykryj drugim talerzem lub przykrywką, aby nie wyschły.
Krok 5
Naleśniki smaruj ulubionym dżemem i zawijaj w rulony, ćwiartki, bądź koperty
Ten wpis został opublikowany w kategorii Przepis na placki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *